Проект № BG06RDNP001-19.140-0009–C01

Бенефициент ВЕСЕЛЯЦИТЕ ЕООД

Кратко описание на проекта: Обзавеждане и оборудване на детски парти- развлекателен център „Тутраканче“ гр. Тутракан за деца от 1 до 12години.

Цел: 1.Насърчаване на социалното приобщаване и намаляване на бедността – Социално слабите деца на територията на Община Тутракан и Община Сливо Поле ще могат да ползват безвъзмездно Детския Център.

2. Въвеждане на интегриран подход към околната среда чрез съхраняване и опазване на околната среда. –Подбраните машини и оборудване са енергоефективни с ниска консумация на ел. енергия.

4.Насърчаване на устойчивата и качествената заетост – Откриване и устойчива заетост на 1 ново работно место в детския център.

5.Повишаване на конкурентоспособността на местните икономики и възможности за създаване на местен бизнес – Разнообразяване на съществуващ бизнес с нови дейности в сферата на услугите за населението на община Тутракан и Община Сливо Поле.

6. Подобряване на качеството на образованието и повишаване квалификацията на населението. – Ще бъдат организирани и провеждани тематични летни курсове и академии за децата от специалист педагог.

Цели, специфични за ЕЗФРСР

1.Развитие и стимулиране на предприемачество и устойчив бизнес – Развитие на предприемачеството чрез разнообразяване на съществуващ бизнес с нов бизнес в сферата на услугите за местното население. Устойчивост на база диференциране на комплекс от дейности.

2. Развитие на динамична жизнена среда и подобряване качеството на живот чрез развитие на хоризонтални и междусекторни партньорства и взаимодействие за инициативи от общ интерес – Ще бъде използван местен доставчик за обзавеждането на детския център. Ще се използват и местни заведения за ДОСТАВКАТА НА кетъринг ЗА партита организирани от дружеството.

3. Развитие на практики и модели за добро управление и участие на заинтересованите страни в развитието на територията като основа за териториално развитие – Развитие на територията на база висококачествени нови услуги за населението на общините Тутракан и Сливо Поле.

Резултати:

1.Повишаване на конкурентоспособността на местните икономики и възможности за създаване на местен бизнес.

2.Насърчаване на устойчивата и качествената заетост на уязвими групи.

3.Развитие и стимулиране на предприемачество и устойчив бизнес .

4.Развитие на практики и модели за добро управление и развитието на територията като основа за териториално развитие.

Обща стойност 98 453.25 лв., от които 81 186.68лв. Финансиране от Европейско финансиране

Начало: 16.06.2023 г.
Край: 30.06.2025 г.